През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от

...
 През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от
Коментари Харесай

Фандъкова: Продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и по още шест големи ключови булеварда и над 10 улици в различни квартали

 През 2023 година продължаваме работа по три от булевардите от предходната година и по още шест огромни основни булеварда и над 10 улици в разнообразни квартали. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти при инспекция на ремонта на ул. " Кукуш " в регион " Илинден ".
 
През тази година ще бъдат ремонтирани значими улици в най-застроените квартали на града като " Манастирски ливади – Запад ", " Манастирски ливади – Изток ", " Горна Баня ", " Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново ". Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път като вторият стадий на ремонта на бул. " Цар Борис Трети ". Предстои цялостната реорганизация на бул. " Стамболийски " дружно с трамвайния релсов път и сектор от бул. " Мария Луиза " също с трамваен релсов път, осведоми кметът Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция.
 
Тя акцентира, че Столичната община ще работи с бюджета от 2022 година, който обезпечава финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града. Това са пробивът на бул. " Тодор Каблешков ", който се чака да стартира през тази година, както и на ул. " Филип Кутев ", заяви кметът Фандъкова. По думите й тези два обекта ще обезпечат връзката сред бул. " България " до бул. " Симеоновско шосе " на третия градски кръг.
 
" Ключови са Околовръстният път и Северната скоростна дъга в северните и западните елементи на града, бул. " Рожен ", ул. " Адам Мицкевич ", бул. " Ломско шосе " – булеварди, които вършат връзките с Околовръстния път и дружно с метрото най-важните ни задания за 2023 година ", сподели столичният кмет. Общо 130 млн. лева са планувани за ремонт на инфраструктура през годината, настрана е обезпечено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за създаване на 700 хиляди квадратни метра тротоари.
 
По мотив ремонта на ул. " Кукуш " в регион " Илинден " Фандъкова сподели, че работата продължава, защото метеорологичните условия разрешават това. Завършен е първият стадий от ремонта, следва напролет да се постави износващият слой асфалт. Ще се работи и по ул. " Йосиф Щросмайер ", заяви столичният кмет.
 
В отговор на въпрос по отношение на новите транспортни документи в градския превоз, които влязоха в действие от 1 януари кметът Фандъкова сподели, че Центърът за градска подвижност (ЦГМ) би трябвало да отговори на всеки един сигнал за проблем. Такива има при валидирането, което към този момент е наложително. Въпреки това до март няма да бъдат налагани санкции на пасажерите, които не са валидирали транспортните си документи, уточни кметът.
 
" Поискала съм да се даде гратисен интервал, до момента в който всички хора свикнат ", уточни Фандъкова. Тя акцентира, че на база на информацията от валидирането се вършат разбори за броя на транспортните средства, натовареността им, разписанията, които да оказват помощ на градският превоз да бъде по-удобен за жителите. " Трудно се привиква с смяната, само че от ЦГМ ще бъдат толерантни ", подсигурява столичният кмет. 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР